28-30 octombrie. Un super weekend. Un Startup Weekend.

By October 23, 2016Events

Imi place sa cunosc oameni frumosi si sa invat cate ceva nou in fiecare zi. Imi place sa descopar idei noi. Imi place sa descopar proiecte noi care fac viata mai frumoasa. Stiam de Startup Weekend Iasi de ceva vreme, insa niciodata nu am indraznit sa ii si vizitez sa vad exact ce se nebunii fac ei pe acolo. Insa dupa experienta avuta cu cei de la Fintech, nu aveam cum sa ratez un nou weekend alaturi de oameni cu idei si mult chef de munca. Mi-a placut foarte mult sa ii urmaresc indeaproape pe participantii de la Fintech, si sunt sigura ca ma voi indragosti si de Startup Weekend in perioada 28-30 octombrie, in biroul Optymyze (noua mea casa, despre care o sa va povestesc acusi).

Ca sa va faceti o mica idee asupra povestii ce se va petrece in mai putin de o saptamana, imaginati-va cum speakeri (de nivel national si international), antreprenori si profestionisiti din IT si Marketing se vor aduna in acelasi loc pentru 3 zile si ii vor ajuta sa isi dezvolte abilitatile antreprenoriale pe toti cei cu o idee de afaceri sau cei care vor sa contribuie la dezvoltarea unei afaceri online sau offline. O sa ii numesc oameni frumosi pe toti cei care participa la acest eveniment si care sunt dispusi sa dea din timpul lor si celor dornici de invatare, iar oamenii astia frumosi se prezinta intr-o ordine aleatorie cam asa: Alex Negru (fondator Minutizer), Andrei Postolache (CO-FOUNDER & TRAINER  introspecials.com), Cristina Poncu (senior designer&visual storyteller), Ionut Tata (Clusterului pentru Inovare și Tehnologie, ALT Brașov), Marius Ursache (CEO – Grapefruit), Mattia Di Stasi (co-founder Solenica), Mihai Pintilie (Product Consultant, cu peste 13 ani de experiență), Sinica Alboaie (software architect, antreprenor, computer science researcher, teacher), Vince Meens (CEO of Jet Wise, offering Private Jet & Helicopter).

Sunt planificate 54 de ore de Startup Weekend. In toate cele 54 de ore programatori, designeri, manageri de produs, antreprenori, oameni de marketing si vanzari vor forma echipe, in care vor lucra pentru a dezvolta si lansa noi startup uri sub indrumarea mentorilor. O sa fie 54 de ore pline de creativitate, teamwork si invatare propriu zisa, in care unii o sa isi valideze idei de business la care se tot gandesc de ceva vreme, o sa invete de la oamenii frumosi din jurul lor si totodata vor avea ocazia sa castige premii in valoare de mii de euro, premii ce constau in consultanta si coasching pentru a-si vedea ideea dusa cat mai departe.

Programul e simplu. Totul incepe vineri seara, pe 28 octombrie, cu pitchingul de idei si formarea echipelor. Personal e punctul culminant pentru mine, pentru ca mereu descopar idei care nici nu imi trec prin minte si la care as lucra fara sa clipesc. Sambata si duminica echipele vor lucra pentru a dezvoltarea ideilor, lucru care va fi sustinut cu ajutorul mentorilor prezenti la eveniment. Duminica toata munca lor va fi supusa ”judecatii” si vor fi alesi castigatorii.

Abia astept sa fiu acolo si sa ma incarc cu energie de la toti cei prezenti acolo. Sunt sigura ca ideile lor ma vor motiva si ma vor determina si pe mine la mai mult. O sa fie un maraton in ale scrisului, notitelor si momentelor, insa un maraton pe care nu il ratez. Un maraton pe care o sa vi-l povestesc aici, cu lux de amanunt. Un maraton care sper sa va motiveze si pe voi si la o urmatoare editie, de ce nu, sa ne intalnim si sa lucram impreuna.

Startup Weekend este un eveniment global care a avut loc pentru prima data in 2007 in Boulder, SUA, iar de atunci a ajuns sa fie prezent in 135 de tari, printre care si Romania. La nivel global, peste 210 000 de antreprenori s-au implicat in eveniment. Poti afla mai multe despre mentori, program si bilete pe site ul evenimentului. Mai poti cumpara bilete de aici.

sw-pst-a3-green

About Oana

Designer, blogger and music lover

Leave a Reply