Design de viata cu vin si mandre creative

By April 11, 2017Design, Events

Joi, 6 aprilie 2016 m-am reconectat cu mediul creativ din Iasi!

Daca in ultima vreme, mi-am tot ocupat timpul cu tot ce se putea in afara de socializat in real life, saptamana trecuta mi-am dat asa o palma serioasa si am zis ca trebuie sa imi revin pe planul asta. Bine si frumos s-a sincronizat un mail de la doua fete cucuiete, Alina si Simina, in legatura cu o noua intalnire marca Ladies, wine and design – Iasi. Era al doilea mail legat de o intalnire cu ele, pe primul ajungand sa il anulez datorita unor proiecte la care lucram. De data asta insa, am zis ca orice ar interveni tot voi face in asa fel incat sa ajung acolo. Asa ca, joi am fugit direct de la birou la Chef Galerie, locatia intalnirii noastre. Fetele promisesera deja vin bun si branzeturi fine, asa ca nu mai era loc de altceva.

Totusi, highlight ul serii nu a fost nici pe departe partea asta fizica si ”lumeasca”, ci conversatiile purtate cu alte 7 mandre creative din Iasi.

Am reusit in cele cateva ore sa discutam despre comunitatile din Iasi, despre omuleti noi de care nu auzisem, dar care fac niste treburi foarte smechere din lemn, despre proiecte, despre creativitate si cum o mai stimulam, despre evenimente, festivaluri si toate cele.

Le-am revazut cu Simina si Raluca, doi omuleti alaturi de care am avut ocazia sa lucrez o perioada de timp in companii diferite. M-a bucurat tare mult sa le mai descopar din proiecte si, acolo unde am putut, sa mai dau si eu o parere sau doua. (check out Wineot, The S Issue and Electromicina)

Am revazut-o pe Elena, o mandra tare implicata in tot ce inseamna spiritul civic iesean si un mediu mai frumos, mai curat, mai gustos chiar. Am descoperit un omulet ce gateste, iubeste sa faca asta si care are o pasiune pentru mancare de neegalat. Mi-am dat seama ca desi spuneam si eu ca gatesc, mai am o gramada de invatat si de imbunatatit. am descoperit deja si cateva metode noi, ingrediente noi pe care abia astept sa le testez, datorita ei. Multu, Elena! (cc. Elena Racu )

Am revazut-o si pe Alina, o alta mandra implicata in mediul iesean, nu doar prin proiectele pentru tinerii ieseni ce isi cauta drumul in viata, cat si pentri viata intregului oras. Mi-am reamitit ce om frumos si cald este. Mai nou face parte din echipa de PR a Afterhills, festivalul iesean despre care veti citi mult mai multe in curand pe aici.

Am revazut-o si pe Oana, mandra pe care o ”urmaream” de ceva vreme prin social media. De-a lungul timpului au fost asa multe proiecte ce mi-au placut, incat nu mi-ar ajunge articolul sa va povestesc despre toate. 🙂 Acum, lucreaza alaturi de o echipa 100% ieseana sa faca lumea asta digitala mai frumoasa, lucru care imi da un zambet si mai larg legat de ea. (highly recommend: pixelgrade.com )

Am cunoscut-o pe Georgiana, manager Chef Galerie de la care am mai furat din insight urile unei bucatarii de top si cum se impaca toate nebuniile din capul ei cu dorintele omuletilor ”flamanzi” din Iasi.

Am cunoscut-o pe Alina, jumatatea Siminei din acest proiect si am aflat despre ONG ul ei pe design – Design cel mare si ale lor proiecte, dar si despre challenge-ul unui doctorat pe design si digital.

Le-am cunoscut pe Raluca si Monica, doua mandre atat de pasionate de marketing si pline de viata si veselie, incat mi-au adus aminte cat drag am avut si eu de acest domeniu pe toata perioada liceului si a facultatii, dar si cat de mult ma ajuta toate informatiile cumulate de-a lungul timpului in ceea ce fac acum.

Pe foarte scurt, a fost frumos tare. Daca nu ma credeti pe cuvant, puteti arunca un ochi si pe pozele magice ale Elenei de pe pagina Ladies, wine and design – Iasi. Si daca nici dupa asta nu ma credeti, va recomand sa urmariti noutatile de prin social media si sa va inscrieti si voi la urmatoarea intalnire. Stiu ca fetele au ”ilustrat” ceva bun bun bun de tot. Tare mult mi-as dori sa ne vedem acolo!

 

About Oana

Designer, blogger and music lover

Leave a Reply