Femei de afaceri cu stil no. 7 si eu

By November 25, 2016Events
Femei de afaceri cu stil banner

Nu ma intelegeti gresit. Nu zic acum ca nu as avea si eu stil. Am. Doar ca unul mai aparte. De aceea, cand a rasarit ocazia de a participa la acest eveniment, nu am putut sa spun si nu m-am aruncat in cursa. 😉

Sambata, pe 10 decembrie intre orele 09:00 si 16:00 va avea loc editia a 7-a a Femei de Afaceri cu Stil, la sala Mozart, din cadrul Palas Iasi. Este un eveniment dedicat dezvoltarii mediului de afaceri feminin si crearii unei comunitati dinamice de femei cu initiativa. Evenimentul a reusit in 7 ani de cand se tot intampla prin Iasi sa adune nume reprezentative pentru antreprenoriatul romanesc, din arii care mai de care mai diferite; a reusit sa adune femei de succes din Romania care sa isi spuna povestea si sa ajute la randul lor pe cei la inceput de drum.

Temele abordate sunt destul de variate si acopera antreprenoriatul feminin, dezvoltarea personala, brandingul personal, evolutia in cariera, dezvoltarea afacerii, spiritualitatea, tinuta in afaceri, atitudinea, fashion-ul, stilul. initiativa. Initiativa am din belsug, ziua sa aiba 48 de ore si le rezolvam pe toate.

Printre speakeri se numara 4 femei, bineinteles de succes, femei dintre care eu cunosc (online) doar una. Insa dupa un research mai amanuntit pe ”the mighty internet” am gasit specialitatea fiecareia. Si chiar abia astept sa aud ce au de spus la eveniment. Intr-o ordine aleatorie, ele se prezinta cam asa:

1. Angela Aciobanitei – co-fondator si facilitator Creatoria (loc de joaca si educatie non-formala cu ajutorul seturilor de LEGO pentru copii, dar si pentru adulti). Brandul a fost lansat in 2015, insa pana acum la atelierele si evenimentele organizate au participat deja peste 5000 de omuleti. Au realizat un LEGO Town in Iasi, Botosani si Suceava, Lego Science Week, Tehnobrick – ateliere de inginerie si robotica pentru elevi, macheta din piese LEGO a Aeroportului International Iasi si Fun Friday – sesiuni de teambuilding pentru copii si ONG-uri. Pe langa Creatoria, Angela mai colaboreaza si cu cei de la Outdoor 360, unde ii ajuta cu organizarea si implementarea de diferite workshop-uri, teambuilding-rui sau training-uri. Acelasi lucru il reuseste si alaturi de Synergy, doar ca aici a extins totul la nivel international.

2. Mihaela Feodorof – dupa 16 ani ca Director de Resurse Umane la BRD, unde a condus echipa de recrutari, a gestionat talentele si unde a implementat primul sistem de consultanta interna pe resurse umane, astazi numele ei este strans legat de Yourway Life & Career Counseling – o companie unde de 7 ani ofera, pe o parte, servicii de evaluare si consiliere pentru studenti/ ONG/ asociatii studentesti/ elevi si copii sub Yourway, iar pe alta business consulting si executive coaching pentru companii, oameni de business si leaderi sub Performanceway. Ce mi-a placut mie la Mihaela cand citeam despre ea, a fost faptul ca dupa 5 ani de lucru cu Yourway, a strans toate eseurile, si articolele din presa intr-un volum, intitulat simplu: ”O sa mori de foame”. Sunt sigura ca toti acesti s-a lovit de fel de fel de ”pietre” pe care a reusit cu brio sa le dea la o parte si mi-ar place sa ii descopar povestea. Fiind si foarte axata pe subiectul cu brandingul personal intr-o perioada, perioada in care am tinut si eu cateva workshopuri cu aceasta tema, sunt curioasa care mai sunt discutiile din domeniu.

3. Georgiana Dragomir – e Managing Director la Grapefruit de la inceputul acestui an. Asta nu peste noapte, ci dupa 8 ani intensi de munca si rezultate livrate atat in companie, dar si catre clienti. Grapefruit este o agentie din Iasi pe care mereu am apreciat-o si am urmarit-o indeaproape, iar Georgiana cu strategia ei bazata pe inovatie, performanta si satisfactia clientului nu a reusit decat sa ii faca si mai mult bine. Pe langa Grapefruit, se mai ocupa si de marketingul pentru cele doua afaceri de familie: o clinica dentara si o sera de legume. Iar pe langa toate astea a reusit de curand sa participe la MIT Entrepreneurship Bootcamp ( da, acel MIT) de unde a venit cu o concluzie simpla, dar foarte clara: antreprenoriatul se invata. True story, insa harsh story pentru multi cei care renunta cand dau de greu si aleg sa mai lupte pentru ideea lor.

4. Roxana Magopet – Marketing & PR Manager la Fan Courier. Alaturandu-se echipei din 2005, a invatat totul pe parcurs si a evoluat rapid, din 2009 incepand sa se ocupe de managementul de brand, strategia de comunicare si PR si toate campaniile desfasurate. Nu se vede in alta echipa si considera ca este in locul potrivit, chiar si dupa 11 ani.

Joaca si educatie cu LEGO, consiliere profesionala, antreprenoriat si un an al schimbarilor. Toate intr-o singura zi, sambata, 10 decembrie la Palas in Sala Mozart intre orele 09:00 si 16:00. Toate, alaturi de oameni frumosi, si cu siguranta multa voie buna. Iar daca esti ca si mine, o devoratoare de informatie si mereu in cautare de dezvoltare inscrie-te si tu la eveniment si  hai sa ne vedem acolo!

Taxa de participare e de doar 75 de Ron, iar inscrierile se pot face pe formularul de aici

Daca ai o intrebare sau doar vrei sa fii la curent si cu ultimele anunturi legate de eveniment, stai aproape dar in acelasi timp urmareste si Femei de Afaceri cu Stil Iasi pe Facebook sau pe site si da un join eventului.

Evenimentul este organizat de catre JCI Iasi – organizatie non-guvernamentala pentru tinerii lideri si antreprenori din lume. Membrii JCI contribuie constant la dezvoltarea comunitatii globale, generand schimbari pozitive in comunitatile locale. Merg pe ideea schimbarilor pozitive pe termen lung, rezolvarea problemelor unice din comunitatile locale si construirea unei lumi mai bune. 

About Oana

Designer, blogger and music lover

One Comment

Leave a Reply