FinTech Camp – Day #3. Castigatori, pareri la cald si o dorinta.

By May 8, 2016Events

Ziua cea mare a ajuns si echipele au fost puse in fata faptului implinit: sa prezinte ce au lucrat in cele doua zile, si sa ii convinga pe cei din juriu sa investeasca in ideile lor. As putea spune ca cei implicati au facut fata cu brio stresului vorbitului in public si ca s-au descurcat destul de bine.

Dupa prezentari mi-am facut si eu niste topuri in functie de idee sau de cum a decurs prezentarea.

In functie de idei: 

  1. Chip In
  2. Cash in Hand
  3. Invoices Online

In functie de prezentare: 

1. Cash in Hand

Speakerul principal a avut o carisma si s-a descurcat dupa mine, cel mai bine in enuntarea idei si detalierea ei. Totodata, chiar daca au mai existat ceva mici impedimente tehnice, a stiut cum sa mentina publicul activ si atent la produs. Totodata, a fost destul de fluent si coerent in ceea ce a spus. Mi-a placut mai mult si faptul ca au avut un mobile app, pe care l-au prezentat in timp real.

2. Chip In

Putin mai timizi, insa determinati sa vanda produsul. Am apreciat demo ul si astept in continuare varianta pe mobile.

3. Invoices Online

Si mai timizi si doar cu cateva idei aranajate intr-un document.

Dupa cateva zeci de minute, juriul a si reusit sa aleaga un castigator si ocupantii celorlalte doua locuri (2 si 3). Clasamentul lor arata cam asa:

  1. Cash in Hand
  2. Chip In
  3. Invoices Online – descalificati. Datorita faptului ca hacktahonul e despre cod, iar ei nu au reusit sa livreze pana in momentul prezentarii.

Cu toate acestea, premiul 3 a fost donat celor de la The Grape si oportunitatii urmatoarelor evenimente.

Eu ma bucur tare mult ca am venit la eveniment si ca am fost parte din ceva destul de minunat. Am cunoscut o gramada de oameni talentati si niste idei foarte bune. Sper din tot sufletul sa ajunga cat mai departe si produsele lor sa aiba cat mai multi utilizatori.

Cu toate astea, mi-a parut rau sa vad ca dupa prima zi, multi dintre participanti au ales sa nu mai revina si a doua zi. Sper ca au ales sa faca asta din motive bine intemeiate. Desi parerea mea este ca s-au speriat de provocare si au ales sa isi petreaca weekendul mai in zona lor de comfort. Asta e unul din pericolele evolutiei. Sa nu vrei mai mult de la tine si sa alegi sa stai in cutiuta ta, sa iti duci taskurile la bun sfarsit si sa nu vrei sa te implici in comunitate. As putea sa dezbat problema mai mult, insa vedeta aici este Fintech prin ochii mei.

Ii felicit din toata inima pe organizatori si la cat mai multe evenimente de acest gen! Chiar daca pe unii ii stiam doar din online, ma bucur ca am ajuns sa ii cunosc si in real life. Sunt niste oameni minunati! Quick inside: organizatorii sunt Alex Negru si Andrei Neagu de la Minutizer, Catalin Scripcariu, Tudor Stanciu, Dan Brasoveanu si Ionut Maxim. Da, omuletii astia 6 au visat o idee, au pus tot ce au avut mai bun in ea si au organizat primul hackathon pe finance din Romania! Si sunt destul de sigura ca nu va fi ultimul. Bineinteles, doar 6 oameni nu sunt de ajuns pentru a duce totul la bun sfarsit si au avut parte de niste ajutor. Ajutor de la o echipa zdravana de voluntari, voluntari orientati spre succes si foarte determinati.

Zilele urmatoare o sa incerc sa vin cu o analiza mai de ansamblu asupra evenimentului, o parere mai la rece. Sper ca v-am facut curiosi cu tot ce v-am povestit aici si ca, de ce nu, o sa ne intalnim la urmatorul hackathon. Pana atunci, povestim pe blog. Trance on!

IMG_20160508_172232

 

About Oana

Designer, blogger and music lover

Leave a Reply