FinTech Camp – primul hackthon pe finance din Romania. Day #1

By May 7, 2016Events

Cum ar fi sa fii parte din echipa ce a reinventat PayPal-ul? Cum ar fi sa fii tu cel care vine cu o idee de produs care sa revolutioneze lumea? Cum ar fi sa ai propriul tau start up si sa faci in fiecare zi exact ceea ce iti place?

Ei bine, o solutie pentru toate intrebarile de mai sus, ar fi hackatons. Participarea la evenimentele de acest gen. Pentru ca, pe scurt, acolo e unul din locurile unde se vehiculeaza idei cu viteza sunetului, acolo e locul unde cunosti oameni pasionati, implicati, dedicati rezolvarii problemelor acestei lumi.

Iar unul dintre aceste hackatoane are loc chiar in timp ce va scriu eu aici la The Grape Iasi. E un hackathon dedicat universului financiar si problemelor lui. E un hackathon unde urmatorul Paypal, sau ceva chiar mai bun poate aparea. Am tot incercat sa va scriu in detaliu despre el aici, insa nu am mai reusit. Cu toate acestea, am ajuns ad-hoc sa particip, facand live blogging de la ei si povestindu-va si voua tot ce se intampla aici.

Ieri, prima zi,  a avut loc deschiderea oficiala si pitchul initial de idei. Am ajuns o data cu participantii si am incercat sa ma blenduiesc in discutiile lor, pentru a-i putea cunoaste mai bine. M-a surprins sa vad nu doar developeri, ci si oameni care lucreaza in domeniul financiar, pe marketing sau pur si simplu care au deja o idee, insa nu stiau neaparat cum sa ajunga la o concretizare a ei.

pic_1

pic_3

O data cu deschidearea oficiala a serii, am avut ocazia sa ii si cunoastem pe mentori: cei de la SLS Hungary, SmartX Net Apps, Mambu, Minutizer, Fentury si Salt Edge. Companii interesante cu produse interesante. Ii puteti urmari pe toti aici. Unul din ei chiar mi-a atras atentia cu produsul lor: o platforma unde poti vizualiza detaliile, tranzactiile tututor conturilor tale bancare. Nu, nu e o platforma care sa iti stocheze date (decat daca tu vrei), sau care sa se uite in tranzactiile tale. E un loc unde le ai pe toate, si unde iti este cumva mai usor sa le gestionezi. Eu una as folosi produsul, daca nu inchideam o aprte din conturi si daca nu ramaneam la relatia cu o singura banca. Zic sa intrati pe site ul lor si sa ii cercetati mai bine. Sunt curioasa si de un feedback din partea voastra.

This slideshow requires JavaScript.

Dupa toate aceste prezentari, s-a dat startul pitchului de idei. Bine, discutiilor si unui timp de gandire asupra ideilor ce ar putea fi implementate in cadrul acestui hackathon.

pic_16

 

M-a surprins sa vad destul de multi omuleti prezenti si o multitudine de idei, destul de interesante: de la asigurari la reciclat, de la simpla cheta de petrecere sau de cadou la propriul tau cont intr-un bar, toate au avut o problema pe care incercau sa o rezolve.

Toate aceste idei m-au facut sa plec de la eveniment destul de inspirata si motivata pentru urmatoarele proiecte. E minunat sa vezi oameni dornici sa schimbe lumea si care impartasesc aceleasi valori cu tine. E minunat sa vezi cate idei se pot concretiza la un eveniment de acest gen. Eu una am ramas placut surprinsa. Si determinata. Determinata sa vin si urmatoarele zile, sa vad cum lucreaza ei, si sa particip la prezentarile finale.

Desi nu planuiam sa imi petrect weekendul asa, ma bucur ca am spus DA provocarii de a-i ajuta pe social media si de a transmite tot ce se intampla pe aici. Ma bucur ca i-am cunoscut pe omuletii de au facut posibil acest eveniment si sunt sigura ca vom colabora frumos si pe viitor. Also, daca vreti sa stiti si mai multe despre ei si eveniment, stati pe aproape. S-ar putea sa ii supun curand la un ”interogatoriu”. Also, acusi vine un alt articol despre ideile ramase in concurs, si impresii din ziua a doua a hackathonului.

About Oana

Designer, blogger and music lover

Leave a Reply