FinTech Camp – primul hackthon pe finance din Romania. Day #2

By May 8, 2016Events

A doua zi a hackathonului a fost destul de interesanta. Am urmarit toti participantii lucrand in elementul lor si am aflat totodata si ce idei au ramas. Daca cu o zi inainte erau in jur de 8-9 idei prezentate, in procesul efectiv de dezvoltare au intrat doar 3. Echipele au avut cate 3 sua 4 membri si au avut la dispozitie toata ziua de sambata si jumatate din duminica pentru a dezvolta un minimum viable product, acesta urmand a fi supus jurizarii si in functie de cat de buna este ideea, constructia si ce beneficii aduce in viata utilizatorilor va castiga sau nu premiul cel mare.

#1. CHIP IN 

Baietii s-au gandit sa vina cu o aplicatie (web) care sa rezolve problema asta cat mai repede si sa aiba si cel care strange banutii o evidenta. Online, nu pe caiet. Cel care strange banii isi face un cont, seteaza colo chip in ul si trimite un link catre toti cei ce trebuie sa participe sa faca plata. Cel care primeste linkul, nu trebuie decat sa chip in, introducand datele cardului sau si plata se va face automat. Initiatorul ”chetei” o sa aiba mereu o evidenta a celor care au platit, care nu si nu o sa poate sciate banii decat atunci cand s-a adunat toata suma, sau cand a fost atins deadline ul. Pe scurt, e o cheta romaneasca, asa cum o stim cu totii, adusa mai in zilele noastre.

Indraznesc sa spun ca e una din preferatele mele si eu una chiar as folosi o aplicatie de genul. Dezavantajul ar fi, faptul ca au pornit de la o aplicatie web si nu mobile. Dar sunt sigura ca vor ajunge si acolo.

DSC_0141

#2. INVOICES ONLINE

 

Esti o companie mai mica ce are nevoie de bani pentru a-si plati facturile intr-un timp cat mai scurt? Prin intermediul serviciului lor, poti sa le urci undeva si people sa te ajute sa le platesti donandu-ti si tie sume mai mici, sau intreaga suma de care ai nevoie.

Bineinteles, e cam tricky toata treaba si sunt multe lucruri de luat in considerare inainte de a da startul unui stfel de produs, insa e o idee ce poate fi dezvoltata pe viitor. Desi, poate fi cumva negativa pentru credibilitatea acelor companii.

DSC_0147

#3. CASH IN HAND

A treia echipa a venit cu o idee destul de interesanta, un fel de Uber pentru cash. Daca esti intr-o tara straina, nu ai avut timp sa te duci pana la atm, sau pur si simplu comisionele bancii au fost prea mari si ai nevoie de o suma de bani rapid, poti sa te folosesti de aplicatia lor pentru a primi suma de care ai nevoie de la un localnic, dornic sa te ajute. Nu e o aplicatie care sa te ajute pe tine sa vezi cat de mult oameni au cash in apropiere, ci doar va trimite anuntul tau de ajutor. Daa cineva confirma ca poate sa te ajute, in momentul in care ai primit banii de la el, ii dai un cd de confirmare si banii respectivi vor fi retrasi din contul tau personal, pentru a-i inapoia. Bineinteles, castigul aici ar veni din ratele de schimb mai mici ale serviciilor integrate. E o idee buna, si de ajutor zic eu, mai mult pentru cei de calatoresc in strainatate.

DSC_0146

Cam astea sunt cele 3 echipe si ale lor idei. Dupa ce ieri au lucrat foarte intens sa aiba un produs, astazi au avut loc si prezentarile in fata juriului. Rezultatele acusi!

About Oana

Designer, blogger and music lover

Leave a Reply