Interviewing artists #2: Sundancer

By October 4, 2015Interviews, Trance

Astazi vin cu al doilea interviu din seria ”Interviewing artists”, un interviu foarte drag mie; un interviu dedicat comunitatii trance din Romania.

Omuletul despre care este vorba, este Sundancer aka Bogdan Campean, un bucurestean cu vise mari, care este unul din cei mai infocati promoteri ai trance ului la noi in tara, si nu numai. Cu o istorie destul de lunga in aceasta lume si destula experienta in domeniu, Sundancer ne mai incanta serile de luni cu seturile ”Lost in Trance” de pe Radio Deea. Pe langa asta, incerca cu fiecare zi, cu fiecare eveniment sa aduca trance-ul si mai aproape de comunitate, sa atraga public nou si sa il faca cat mai cunocut! Am zis sa aflu si mai multe despre el si sa il supun la ”interogatoriu”. Foarte receptiv, activ si optimist, iata ce mi-a raspuns:

Cine e Sundancer? Cum a inceput totul? 

Sundancer este Bogdan Campean, un fan al muzicii in primul rand, un om pasionat cu vise marete dar ancorat in realitatea cotidiana. Numele de scena, Sundancer l-am gasit combinand doua elemente cruciale pentru mine: dansul si soarele.  

Inceputul, prin 2008 in casa incercand efecte si treceri in Traktor 🙂   

De ce Trance? Ce inseamna pentru tine? 

Trance pentru ca este cel mai complet, emotionant, pasional si inaltator gen de muzica. Pentru mine este o stare de spirit, o multitudine de sentimente si un mod de viata. 

De cand ai inceput sa colaborezi cu Radio Deea? Si ce a insemnat pentru tine pana acum acest lucru?

Tocmai ce am aniversat 3 ani de Radio Deea. Am inceput in 2012 si pot spune ca oamenii pe care I-am gasit aici sunt fantastici si pe langa faptul ca sunt open-minded sunt ca mine, nebuni dupa muzica 🙂 

Care este cel mai mare gig la care ai participat pana acum? (in calitate de ascultator)

Fara indoiala Paul van Dyk – Politics of Dancing 2 la Arenele Romane in 2005. Si acum cand ma gandesc la atmosfera de la acel gig, la emotiile, la faptul ca PvD era pentru prima oara in Romania si urma sa devina cel mai bun DJ al lumii, ca Arenele erau pline pana la refuz, ma trec fiorii. 

Un vis devenit realitate 🙂 

Dar in calitate de artist

Aly&Fila – The Other Shore Album Tour la Club Kristal in Decembrie 2014. Am fost extrem de impresionat de emotiile si trairile pe care le-am impartasit cu fanii si le multumesc inca o data pe aceasta cale. 

Ce simte Sundancer cand are multimea in fata? 

Emotii amestecate – neliniste si nerabdare, dar in acelasi timp ma simt pregatit si sunt foarte concentrat cand am un gig pentru ca oamenii care vin sa ma asculte trebuie sa se simta extraordinar si incerc sa ii “ating” cu piesele selectate pe fiecare in parte. Sper ca si reusesc asta 🙂 

Cine/ ce iti influenteaza seturile cel mai mult? 

Am cativa super DJ pe care ii apreciez si a caror emisiuni/gig-uri le urmaresc mereu: Paul van Dyk, Armin van Buuren, ATB, RAM, Paul Oakenfold 

Subgenul de trance preferat este ….?

Uplifting Trance si Vocal Trance 

De ce? 

Pentru ca surprind cel mai bine esenta acestui gen si emotiile transmise sunt la cel mai inalt nivel 

Cum ti se pare comunitatea trancerilor romani? 

O comunitate mica insa unita. Sper ca vom creste impreuna si vom ajunge la un nivel asemanator Olandei si tarilor din Americal de Sud unde Trance-ul acum este pe val. 

Ce upcoming talents, cunosti si sustii (atat prin seturile de la radio cat si ori de cate ori ai ocazia)? 

Nikolauss aka Andrei Anechitei – dupa piese de orchestral trance acum Andrei a inceput sa produca piese uplifting senzationale ce tocmai au fost puse de DJ precum RAM sau Roger Shah in seturile lor. 

Sper ca Andrei sa continue acest trend si chiar sa imbunatateasca dupa propria viziune pentru ca imi doresc sa am cat mai multe piese de-ale sale in seturile mele. 

Unde crezi ca se indreapta scena muzicii electronice din Romania? Dar din afara?

Greu de spus pentru ca romanii nu au educatie de muzica electronica. Sunt putini care cunosc Trance, Progressive, Techno etc. Multi merg la party-uri pentru ca u un prieten “care pune” sau pentru ca e “cool” dar toti acesti oameni nu stiu nici o piese din seturile DJ-ilor pentru ca nu se documenteaza si nu asculta decat radio-urile ce transmit piese comerciale. 

Un mesaj pentru comunitate? Pentru trancerii de pretutindeni? 

Impreuna vom cuceri lumi nebanuit de frumoase. 

TRANCE ON! 

Eu nu va mai zic decat atat: conectati-va cu el pe social media (Facebook, Twitter, Mixcloud) si urmariti-l indeaproape. Mi-a soptit mie cineva, ca o sa vina curand cu o surpriza pentru noi toti!

Sursa photo: Clau diu

About Oana

Designer, blogger and music lover

Leave a Reply