Pasi spre viitor cu oameni frumosi si multa fericire

By March 12, 2016De zi cu zi, Events, Voluntariat

Vineri, 4 martie a fost o zi speciala pentru mine. A fost o zi in care am reluat o activitate placuta mie si ziua in care am cunoscut niste oameni minunati. La invitatia celor de la Puzzle OptimEast, am ajuns sa vorbesc in fata elevilor de liceu din Targu Neamt, despre ce-am facut eu in cei 7 ani de cand am terminat liceul si despre alegerile de pana acum. Cum am ajuns unde sunt si ce ar putea face si ei, dupa ce termina liceul.

Ei bine, prezentarea asta am visat-o la propriu cateva zile bune. Dar abia joi noaptea am incercat sa transpun toate gandurile intr-o structura, intr-o ordine. Am ales sa nu vorbesc doar de domeniul in care activez acum, ci de cum sa ajungi awesome, cum sa faci in fiecare zi exact ceea ce iti place si sa mai fii si platit pentru asta.

Invitatii au venit din domenii destul de diferite, lucru care m-a bucurat nespus. Intr-o perioada aveam impresia ca toti vor sa intre pe IT, si ca nimeni altcineva nu se mai gandeste sa lucreze si in alta parte. De la drept la medicina generala, de la academie militara si inginerie aero-spatiala la stomatologie, s-a raspuns la multe intrebari. Unele ma ”bantuiau” cumva si pe mine, insa la finalul celor 3 ore de eveniment am reusit sa le clarific. Am aflat si eu mai multe despre cum este sa fii student la drept, la academia militara, la medicina, la inginerie si care dintre orase este cel mai recomandat pentru fiecare domeniu.

Oamenii prezenti pe scena sunt niste oameni minunati. Pe unii dintre ei chiar asteptam sa ii cunosc, iar pe unii sa ii revad. M-a bucurat tare mult sa vad si interes din partea elevilor, sa ii vad implicati in discutie si dornici sa afle si mai multe. Chiar daca ideea a fost pe ”evenimentul e vineri, plecam de la ore si nu avem absent, pentru ca profii o sa stie ca suntem la eveniment” mi s-a parut ca interesul a fost si el, totusi, prezent. Sa tii aproape 300 de omuleti pe scaun timp de 3 ore, nu e un lucru prea usor, insa subiectele abordate de fiecare dintre invitati a fost indeajuns de captivante, incat pana la final sa ramana mare parte dintre ei.

S-a discutat foparte mult si despre voluntariat, lucru care m-a facut si mai mult sa zambesc. Voluntariatul este si ramane una din activitatile cele mai importante din viata mea. M-a ajutat sa fiu cine sunt acum. M-a ajutat sa ajung unde sunt acum. Datorita lui am invatat o groaza de  lucruri, am cunoscut foarte multi oameni minunati, am legat adevarate prietenii. Voluntariatul mi-a adus si primul job. M-a format. De mai bine de 8 ani, de cand fac asta, am o multumire si o bucurie in suflet, de nedescris.

Initial am avut impresia ca cele 20 -25 de minute de discutii cu elevii sunt putine, pentru a le explica ce si cum, insa unii au reusit sa isi expuna ideile si in timp mai scurt. Bineinteles ca eu nu am reusit, pentru ca mereu ma ia valul si nu pot sa ma mai opresc. Ma ia valul, pentru ca sunt foarte pasionata de ceea ce am vorbit, si de lucrurile pe care le-am expus. Ascultand prezentarile colegilor mei, am avut la un moment dat impresia ca ce pregatisem eu de spus ar putea fi catalogat prea ”idealist”, prea ”fericit” sau ca unii s-ar gandi ce am fumat inainte de sunt asa de relaxata, multumita cu ceea ce fac si fericita. Am avut ceva emotii sa reiau vorbitul in public, insa cu putin trance inainte m-am linistit si mi-am intrat rapid in rol.

M-am simtit foarte bine sa le vorbesc elevilor, si sper ca ce le-am zis i-a ajutat cat de cat. Ma bucura nespus de mult, faptul ca si la o saptamana dupa eveniment, sunt unii care inca imi scriu si imi cer sfaturi. Sfaturi despre design, despre cum ar putea incepe si ei sa intre in acest domeniu, despre cum sa invete, de unde sa invete sau sfaturi simple despre cum sa isi dea seama ce le place cu adevarat. Imi place sa ajut, imi place sa ii vad si pe cei mai mici dornici sa creasca, sa se dezvolte, sa devina oameni si mai frumosi decat sunt.

Rezumatul prezentarii vine intr-un alt articol. Daca vreti sa vreti si voi sa aflati despre cum sa fiti minunati si fericiti, stati pe-aproape.

About Oana

Designer, blogger and music lover

Leave a Reply